Zoeken
  • Damaris

Jouw schoonheid zit in de details!


Het zal zo’n 13 jaar geleden zijn geweest dat ik met mijn nichtje ging winkelen. Mijn broertje ging trouwen en er moesten natuurlijk nieuwe kleren gekocht worden. Ik had geen flauw idee van de kleuren die me wel of niet mooi stonden en vooral niet waarom. Het was mij een groot mysterie. Ik ‘wist’ alleen dat ik zwart, marineblauw, spierwit of knalrood mocht dragen, want dat was mij verteld.

Mijn nichtje kwam aanlopen met iets in het bruin…waarop ik dus ook braaf zei dat dat mij niet stond. Vol verbazing riep zij: “maar natuurlijk staat dat je wel, je hebt toch bruin haar!” Een eureka moment volgde…een tipje van de mysterieuze sluier werd opgelicht. Blijkbaar was de kleur van je haar een bepalende factor in welke kleuren je mooi stonden.

Het duurde nog ongeveer 20 jaar voor ik eindelijk in de gelegenheid was de opleiding tot kleurstylist te volgen. Inmiddels had ik al heel wat boeken verslonden en was ik bij meerdere stylisten geweest die echter allemaal wat anders zeiden. Nog steeds wist ik niet wat mij mooi stond en waarom precies. En al die wisselende adviezen die ik kreeg, maakten het er niet duidelijker op. En vooral, ik bleef het gevoel houden dat de adviezen geen recht deden aan de unieke combinatie van mijn van nature aanwezige kleuren. Op zoveel details klopte het algemene advies nog steeds niet.

Ik wist inmiddels dat de kleur van je huid, haar en ogen bepalend zijn in welke kleuren mooi bij je staan. Ook wist ik dat vrijwel elk systeem werkte met een indeling in seizoenen: 4/6 of 10 groepen gebaseerd op zomer-winter-herfst-lente en mogelijke combinaties daarvan. Ik wist dat er globaal gekeken werd naar 3 kleurkarakteristieken: ondertoon, zuiverheid en diepte en dat er bij mensen een grote verscheidenheid aan combinaties in die kenmerken te zien waren. Het belangrijkste criterium in mijn zoektocht naar een opleiding was dan ook een systeem dat recht deed aan al die unieke details. Zo kwam ik bij Art of Image terecht.

Art of Image gebruikt naast de bekende analysedoeken ook een strookjessyteem, waarmee je de precieze tint van de huid, haar en ogen kunt vaststellen. En wat kun je daar dan mee? Een hele unieke, persoonlijke kleurenwaaier samenstellen die recht doet aan al die kleine details waarin jij anders bent als alle andere mensen van hetzelfde seizoen. Zo zie je op de eerste foto 3 persoonlijke kleurenwaaiers voor een zomertype.

Zoals je ziet verschillen ze in details. Geen standaard waaier die voor elk zomertype gelijk is (linksonder in de eerste foto), maar een speciaal voor jou op maat gemaakte kleurenwaaier. Of zoals een klant het verwoorde: “je eigen persoonlijke regenboogje”.

Om het nog duidelijker te maken heb ik op de tweede foto ingezoomd op de grijs/blauwe kleuren omdat deze 3 dames blauw-grijze ogen hebben. Je ziet dat de tinten die je terug vindt in hun waaier verschillen.

In grote lijnen zijn ze gelijk, maar de schoonheid zit m in de details…details maken jou uniek!


59 keer bekeken

© 2023 by Natural Remedies. Proudly created with Wix.com