Voorstellen

Mijn naam is Damaris. 

Ik ben opgegroeid in een streng christelijk gezin, als oudste dochter van 6 kinderen. Dit kwam met de nodige verantwoordelijkheden. Die zwaarder werden toen mijn moeder ziek werd en ik veel taken over moest nemen. 

Vanaf jonge leeftijd was ik veel ziek en het mag een wonder heten dat ik mijn schooltijd en opleiding met voldoende resultaten heb doorlopen. Ik heb een jaar of 10 in de hulpverlening gewerkt tot ik werd afgekeurd wegens het vele ziek zijn als gevolg van meerdere chronische aandoeningen. 

Als ukkie was ik ondernemend, observerend, extravert en bijdehand. Tot ik doof werd aan een oor. Hierdoor begon ik me naar binnen te keren...ik kon de wereld om mij heen niet volgen. De omstandigheden in ons gezin en mijn rol daarin versterkte dit proces tot op het punt dat ik mezelf grotendeels kwijt was. Ik werd serieus, in mezelf gekeerd, depressief, altijd ziek en voelde me ellendig en naar (over mezelf). 

Vanaf het moment dat ik op mezelf ging wonen, heb ik intensieve therapietrajecten gevolgd. Voortgedreven door een innerlijke drang naar leven, naar vreugde en naar vrijheid. Een drang vanuit mijn diepste wezen, weet ik nu, om te ZIJN. Dit is geen gemakkelijke weg geweest, maar met elk stukje dat op zijn plek viel, ervoer ik een diepe vreugde, een innerlijke ruimte en een weten 'dit hoort bij mij'. Inmiddels heb ik een stevige bodem onder mijn voeten die ik zelfs in moeilijke tijden blijf voelen. Ik ontdek nog steeds nieuwe dingen over mezelf, maar de angst daarvoor is verdwenen. Zijn wie je bent is een proces dat je leven lang doorgaat, omdat je je ook blijft ontwikkelen. Een machtig mooi proces! 

De rode draad in mijn leven is samen te vatten in de woorden:  "identiteit en integriteit". "Wie ben ik?" als je jezelf zo kwijt bent geraakt, kan die vraag diepe angst oproepen. Dat deed het bij mij. Maar naarmate ik meer van mezelf terug vond, werd die angst steeds kleiner. Omdat ik merkte dat elk stukje 'mij' me vrijheid gaf en vreugde. Integriteit, oprechtheid, echtheid vind ik heel erg belangrijk. En daar streef ik altijd naar. 

Ongeveer 8 jaar nadat ik afgekeurd werd, heb ik de opleiding tot kleurstyliste gevolgd. Dit was een grote stap voor me, aangezien ik zolang tot niks in staat geweest was. De link naar mijn rode draad is misschien in eerste instantie niet voor de hand liggend. Maar ik heb zelf ervaren dat uiterlijk en innerlijk nauw met elkaar verweven zijn. Ze werken op elkaar in en innerlijke heling toont zich vaak in veranderend uiterlijk. Andersom kan een verandering in je uiterlijk, helend werken op je innerlijk. Toch merkte ik, toen ik een tijdje alleen met kleuranalyses bezig was, dat dat het niet helemaal was voor mij. Waar het mij om gaat is die identiteit. En ik merkte dat ik me daar meer op wilde richten. Om anderen te ondersteunen in die zoektocht naar zichzelf. Een kleuranalyse kan daarin een hulpmiddel zijn of eenvoudigweg een stukje verwennerij voor jezelf.  Maar mijn focus gaat steeds meer liggen op coaching. Met die verschuiving ben ik nu bezig. 
De inhoud van mijn website zal dus ook stukje bij beetje aangepast worden tot het voor mij klopt. 

© 2023 by Natural Remedies. Proudly created with Wix.com